Trenger jeg virkelig en maler til å male huset mitt innvendig?

Alle vil ha et vakkert hus. Å sørge for at huset er malt i moderne farger en av de tingene du må ha på plass hvis du vil ha et vakkert hus. Spørsmålet er ofte; skal jeg gjøre det selv eller skal jeg få noen til å gjøre det for meg?

Fordelen med å bruke en proff er at de da ordner alt. Alt fra å velge riktige materialer, til riktig planlegging. Når alt blir håndtert av ekspertene kan du lene deg tilbake og glede deg over resultatet. Gjør du malerarbeidet selv så er det du som må gjøre alt dette, men på den andre siden så sparer du penger.

Hvis tid er en faktor

Å bruke en maler kan spare deg for mye tid. Du slipper å kjøpe inn maling og utstyr og du slipper å gjennomføre selve arbeidet som innbefatter alt fra å dekke til det som ikke skal males, til det å gjennomføre selve malerjobben.

En ekspert vet å håndtere forskjellige arbeider på en gang og vil bare bruke begrensede produkter. De gjør gjerne jobben to-tre ganger raskere enn det du er i stand til å gjøre det.

Velg rett person

Hvis du velger å bruke en betalt tjeneste er det viktig å velge rett person. Ved å bruke hjelp fra en erfaren arbeider med gode referanser vil du få det resultatet du forventer, så ikke slurv med selve ansettelsen.

Opprydding

Noen malere har det å rydde opp etter seg som en del av oppdraget. Andre ikke. Sørg for å ha dette avklart før jobben påbegynnes slik at du ikke sitter skuffet tilbake når du oppdager at det er du som må rydde opp. Alt som er avklart på forhånd er én mindre kime til irritasjon.

Skulle du trenge lån* for å få jobben gjort finner du mange tilbydere online.

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.