Topp 3 destinasjoner til friåret

Asia er en veldig populær destinasjon i friåret, og det er det god grunn til. Du kan oppleve den mest fantastiske natur, få de villeste action-opplevelser, hilse på imøtekommende folkeferd og lære en annerledes kultur å kjenne – og alt sammen til en billig penge. Thailand har lenge vært friårets destinasjon nummer en, men du kan risikere å møte mange andre turister. Hvis du vil oppleve et annet asiatisk land med færre turister, kan Sri Lanka anbefales. Her får du action i form av rafting, bestigning av majestetiske Adams Peak og løveklippen. Du får en smaksprøve på kvinnenes arbeid i te-plantasjene, den fargerike kultur i form av templer, dans og markeder. Sist men ikke minst, kommer du helt nærme det fantastiske dyreliv på Sri Lanka, hvor elefanter og delfiner ferdes helt tett på.

Oceania er også en populær destinasjon for unge som har friår. Særlig Australia er populær hos unge reisende. Australia er prismessig dyrere enn alle landene i Asia, men ikke desto mindre får du helt unike opplevelser og varierende kultur og natur, som du ikke kan oppleve andre steder. I Australia kan du utforske verdens største korallrev, Great Barrier Reef, hvor det gjemmer seg et unikt dyreliv. Opplev hvordan steinen Ayers Rock skyter opp ute i ingenting i Australias ville outback. I den multikulturelle byen Sydney kan du gå på oppdagelse i de store severdigheter som Operahuset og Harbour Bridge. Forsett reisen opp langs østkysten til hippie-byen Byron Bay, og surf dagen lang ved Spot X.

Vil du hellere lære å dykke i friåret? Så skal du bli med på et dykkereventyr til Mexico og Belize. Her kan du oppleve noen av verdens beste dykkersteder. Det gjemmer seg en ubeskrivelig verden under havoverflaten i det Karibiske Hav. Se oksehaier og seilfisk i Mexico, og kjenn på reggaestemningen på øyen Caye Caulker i Belize.

Opplev alle topp 3 destinasjoner med reisebyrået Adventureno. Du finner alle destinasjoner til dit friår her.