Slik skal kjøkkenet se ut i 2019

Ut med det gamle, inn med det nye. Vi har kommet inn i et nytt år og for mange så er drømmen om et nytt kjøkken høyt på listen i år også. Går man med tanken på å realisere drømmen, så kan det være lurt å sette seg inn i kjøkkentrendene for 2019. Ekspertene mener at de gamle traverne i svart og hvitt også vil være populær i år, dog vil de få konkurranse fra kjøkken i pastellfarger.

Hva man velger kommer selvfølgelig an på om man vil gå for et klassisk og tidløst kjøkken, eller noe som er litt sprekere. Hva man velger kommer helt an på behov og smak. Kjøkkenet er for mange huset hjerte, og et viktig sted for hele familien. Åpne og store kjøkken som går i ett med stuen, gir et luftig uttrykk. For mange familier så er det viktig at hele familien får plass på kjøkkenet, uansett om far lager mat samtidig som lillebror vasker opp. Det kan være lurt å ha en familieavstemning innen man kjøper ett nytt kjøkken, sånn at alle får deres behov og ønsker oppfylt. Hjemmets kjøkken skal gi familie og venner mange gode opplevelser i mange gode år. Her er innredningsekspertenes trender for kjøkkenet i 2019.

 

Trendene for 2019

  • Pastellfarger

Innredningsekspertene mener vi går mot pastelltider, med tanke på hvilke farger vi vil innrede med i fremtiden. I 2019 så vil kjøkken i mint og sart avocado være det hotteste innen fargevalg. Hvis man er litt mere konservativ, så kan man glede seg over at kjøkken i grått, hvitt og svart stadigvekk er ganske så populære i 2019. Mange husker nok disse pastellfargene fra tidligere epoker, da kjøkken var små og upraktiske. De fleste kjøkken i dag har stort fokus på smarte løsninger på alt fra skuffer til skap, så de gamle og knotete kjøkkenet kommer ikke tilbake med det første, heldigvis.

  • Naturlige materialer

Overflater i naturlig tre og marmor gir et eksklusivt og vakkert preg på kjøkkenet. I 2019 vil mange ha et mer personlig preg på kjøkkenet, og billige masseproduserte og kjedelige kjøkken har mange av oss lagt igjen i 2018. Håndtak og vannkraner i børstet stål og mørk messing er en nydelig kontrast til de mørke fargene. Man skal være oppmerksom på at enkelte naturlige materialer krever spesiell pleie for at det skal holde seg pent. Derfor bør man alltid forhøre seg med en kjøkkenspesialist innen man velger ut materialene til kjøkkenet.

  • Nordisk stil

Den nordiske rå stilen vil være like populært i år, som den var i fjor. Dunkle farger som sjøgrønt og grått, med et innslag av naturmaterialer som tre og sten. Nordisk design har gjort et globalt inntog det siste tiåret, og her i Norden kan vi ikke få nok av denne naturlige og minimalistiske trenden. Ønsker man at kjøkkenet skal være en nordisk oase, så kan man med fordel pynte opp med krydderurter, palmer og potteplanter, for å gjøre den minimalistiske stilen litt mere hjemmekoselig.