IPL-hårfjerning – det naturlige valget for den moderne kvinnen

Såkalt IPL hårfjerning har fått en god del oppmerksomhet i det siste, da denne behandlingen er et moderne alternativ til for eksempel voksing og barbering. Mange nordmenn bruker både mye penger og en god del tid på hårfjerning, og da er det ikke rart at en smertefri og skånsom behandling er attraktiv. Til hvem passer egentlig denne teknologien, og bør du kjøpe en IPL-hårfjerner?

Teknikk som bygger på lys

I utgangspunktet er teknikken bak IPL relativt enkel, da den bygger på lys i et bredt spekter. Forkortelsen IPL stå for «intenst pulserende lys», og ulike IPL-hårfjernere kan gi fra seg flere hundretusen lyspulser. Lyset absorberes av hår og hårsekker, noe som igjen fører til at hårsekkene «går i dvale». Det fører til glatt og fin hud med redusert hårvekst. Se for eksempel www.iviskin.no hvis du vil lese mer om hvordan IPL fungerer.

Legg merke til at IPL bygger på at det er noe forskjell mellom hudtone og hårfarge, da det er hår og hårsekker som skal absorbere energien fra lyset. Det er viktig å ha denne forutsetningen i bakhodet ved vurdering av IPL, slik at du oppnår det resultatet du forventer.

Forskjellige typer utstyr

I stort bygger de fleste IPL-hårfjernere på samme teknologi, men det finnes individuelle forskjeller når det gjelder for eksempel antall lysimpulser og tilleggsfunksjoner som kjøling. Dessuten kan designforskjeller være avgjørende for hvilken type hårfjerner som passer til akkurat dine behov.

Behandlingen er smertefri, samtidig finnes det også hårfjernere med ekstrafunksjoner som kan gjøre behandlingen enda mer behagelig. Hvis du lett blir varm, kan det være aktuelt å vurdere en hårfjerner med ekstra avkjølingsfunksjon, som da kjøler ned huden rundt området der lysbehandlingen treffer.

Uansett hvilken modell du går for, så er det avslutningsvis viktig å følge instruksjonene når det gjelder gjentakelse av behandling. Det er først med jevnlige behandlinger som du vil nyte godt av denne moderne metoden.