Få den riktige stekeovnen på plass

Flere mennesker velger i dag å investere i en separat kokeplate og stekeovn for å oppnå best mulig resultat. Det er en erstatning av den tradisjonelle komfyren. Det finnes mange ulike stekeovnstyper å velge imellom. Det viktigste er at man er klar over de ulike modellene sine funksjoner før man kjøper. Nedenfor får du vite litt mer om et par av modellene.

Innbyggingsovn

Innbyggingsovnen er den mest alminnelige modellen. Det er som regel en integrert og elektrisk ovn som må bygges inn i kjøkkenet. Det flotte med denne modellen er at den kan bygges inn i alle mulige høyder som man foretrekker. Det gir en mer behagelig stilling når man skal sette inn tilberedninger ovnen, da man slipper å måtte bøye seg ned. Dette er fordelen med en innbyggingsovn. Den kan plasseres akkurat slik man ønsker det uavhengig av kokeplatene.

Dampovn

Dampovner er blitt et nytt populært valg blant mange. I tillegg så bevarer denne modellen vitaminer og mineraler i maten man lager. Dampovnen bevarer næringsstoffene i ovnsbakte grønnsaker fordi temperaturen ikke settes altfor høyt. Kun høyt nok til at maten blir godt nok stekt. Temperaturen regulerer man selv på lik linje med en vanlig stekeovn. Mulighetene er uendelige med en moderne og justerbar damp ovn.

Kombiovn

Til sist så kan man få det beste av to verdener. Som navnet tilsier så kan man kombinere flere funksjoner ved bruk av denne varianten. Kombiovnen har med andre ord flere måter å varme opp maten på. Enten så kan man få en modell som fungerer både som mikrobølgeovn og vanlig ovn. En annen kombinasjon er å få en vanlig stekeovn sammen med en damp ovn. Stekeovnen sikrer at temperaturene kan nå de høydene som trengs. Damp ovnen er god til tilberedninger på lavere varme og bevarer samtidig næringsstoffene. Les mer her for å se flere modeller å velge imellom.