3 ting å tenke på når du kjøper nye gardiner

Enhver dekoratør vil si at gardiner, rullegardiner eller liftgardiner er viktig for husets dekor – men bare hvis du velger dem riktig. Det kan være overveldende å finne nye gardiner til huset ditt. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite om kjøp av nye gardiner.

1. Farge og stoff

Stoffet du velger er essensielt når du kjøper gardiner, siden materialet vil diktere hvor bra gardinene holder seg over tid. Det er også viktig å huske at sollys vil falme stoffet over tid. Hvis du skal ha gardinene i et rom der det er mye lys, er det smart å unngå lyse farger, siden de har en tendens til å falme fortere. Når det kommer til materialer er lin, silke og fløyel gode valg til gardiner.

2. Lengde

Når du skal kjøpe nye gardiner er det også viktig å gjøre en del målinger. Mål fra toppen av vinduet (pluss noen ekstra centimeter hvor gardinene vil henge fra) til bakken. Når du måler bredden på vinduet er det også lurt å legge til noen ekstra centimeter. På denne måten er du sikker på at gardinene dekker for solen.

3. Tenk på rommet gardinene skal være

Når du kjøper gardiner bør du også tenke på hvilket rom gardinene skal være i. Når du f.eks. kjøper gardiner til stuen bør disse gardinene gi muligheten for nok lys til å komme inn gjennom vinduet. Når du velger gardiner for soverommet bør du velge gardiner som skaper en atmosfære som bidrar til søvn og hvile.

Hvor kan jeg finne passende gardiner til mitt hjem?

Hvis du er på utkikk etter nye gardiner til ditt hjem anbefaler vi at du besøker dekoria.no. Dekoria.no har et bredt utvalg av liftgardiner, rullegardiner og klassiske gardiner. Se mer på dekoria.no